Ugerløse Kirke

Ugerløse Kirke. Foto: HolbækGuiden.dk.

Ugerløse Kirke. Foto: HolbækGuiden.dk.

Ugerløse Kirke blev indivet i november 1876.

Inden da lå en romansk kirke fra 1100-tallet, som var blevet så forfalden, at Den Suhrske Stiftelse, der ejede kirken på det tidspunkt, besluttede at rive den ned og opføre den nuværende kirke på stedet.

Kirken er tegnet af arkitekt N.P.C. Holsøe i italiensk romansk rundbuestil. Kirken er bygget i røde mursten og tårnet er højt og firkantet med et kegledannet rundt spir. På begge sider af det store tårn, findes to mindre tårn, med små spir. Skibet fortsættes med koret, der sluttes med en rund apsis.

Adresse: Kirkevej 4, 4350 Ugerløse
Hjemmeside: www.ugerloesekirke.dk

[codepeople-post-map]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12345