Bromølle Kro

Bromølle Kro ligger ved Åmose Å og er omgivet af skov.

Den er et godt udgangspunkt for vandreture.

Bromølle Kro er Danmarks ældste kro. Den kan føre sin historie helt tilbage til år 1198. I Rigsarkivet ligger et gavebrev underskrevet af biskop Absalon. Den 08. Juni 1198 forærede han området ved Bromølle Kro, der dengang hed Nævitzbro, til Sorø Kloster. Det var datidens færdselsknudepunkt og det eneste sted på Sjælland, hvor Åmosen kunne passeres i nord-sydlig retning. På en ø i vadestedet blev en vandmølle opført, og bønderne kom langvejs fra for at få malet deres korn. Da køen ved møllen ofte var lang, begyndte mølleren at beværte de ventende med mad og drikke, og det blev starten på den senere krovirksomhed.

Der også mulighed for overnatning, da kroen har 30 værelser.

Adresse: Slagelsevej 78, 4450 Jyderup
Telefon: 58 25 00 90
Hjemmeside: www.bromoelle-kro.dk

[codepeople-post-map]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12345