Campingferie i Holbæk

Holbæk og omegn er et perfekt område at holde campingferie i. Med udgangspunkt fra en af området campingpladser er det nemt at komme til forskellige seværdigheder og oplevelser – ikke bare inden for kommunegræsen, men også i f.eks. Ringsted, Roskilde og sågar København.

Holbæk området er et godt udgangspunkt for campingferien - tæt på skov, strand og København. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk området er et godt udgangspunkt for campingferien – tæt på skov, strand og København. Foto: Rolf Larsen.


Campingpladser
I Holbæk området ligger der flere campingpladser. Hvis man er til familiecamping, så er Tempelkrogens Familiecamping et godt bud. Hvis man kan lide wellness, så er Holbæk Fjord camping og Wellness en muliged. Vil man gerne lidt tættere på naturen, så er Skarresø Camping ved Jyderup sikkert det rette valg.

Hvis man hellere vil bo på en ø, så kan det også klares hos Orø Camping og hytteby.

Masser af oplevelser for hele familien
Holbæk området er rigt på oplevelser – både for singler, par og hele familien.

Andelslandsbyen Nyvang byder på levende historiefortælling og her kan man bl.a. se en gammel Zone-rednignsstation med tilhørende køretøjer, købe ind i Trønninge Brugs og nyde en kop kaffe med kage i “Madam blå”.

I centrum af Holbæk ligger Holbæk Museum, der er et kulturhistorisk lokalmuseum for Holbæk Kommune – her finder man også turistkontoret.

Der er mange kirker i området, flere med spændende historier og flotte kalkmalerier. Du kan se en oversigt over de lokale kirker her.

Lige uden for kommunegrænsen ligger Sporvejsmuseet Skjoldnæsholm, der bestemt er et besøg værd. Her kan man køre tur i de gamle sporvogne og f.eks. spise sin medbragte madpakke.

Hvis det regner, har man måske mere lyst til en tur i biografen. På havnen i Holbæk ligger Kulturbiografen Frysehuset, der som navnet siger, er indrettet i et tidligere frysehus. Biografen er topmorderne og har fire sale, der alle spiller de nyeste film.

Motorvej til København
Selvom man har valgt at holde ferie i det vestsjællandske, så behøver man ikke at snyde sig selv – eller børnene – for en tur til hovedstaden.

Med Holbæk motorvejen er der kun ca. 40 minutters kørsel ind til centrum af København, hvor man kan gå på shopping på Strøget, på Fisketorvet eller i Field’s på Amager. Man kan også besøge et af de mange museer som hovedstaden byder på, f.eks. Nationalmuseet, Arbejdermuseet eller Statens Museum for Kunst.

Der er selvfølgelig også mulighed for at gå i Tivoli eller se på dyrene i Zoologisk Have.

Og når turen til den hektiske hovedstad er overståen, kan man tage motorvejen tilbage til campingpladsen og slappe af.

Campingudstyr
Det er træls at opdage, at man mangler campingudstyr når man er på ferie. Men her kan man f.eks. finde hjælp hos Holbæk Caravancenter på Højvang i Holbæk eller hos Jyderup Camping Center på Industriparken i Jyderup.

Der er flere udflugtsmål, samt spisesteder på www.HolbaekGuiden.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12345