Isefjords krydstogt med 4 færger

Orø-Holbæk overfarten er en af de fire færger, som bringer en rundt om Isefjorden. Foto: Rolf Larsen.

Orø-Holbæk overfarten er en af de fire færger, som bringer en rundt om Isefjorden. Foto: Rolf Larsen.

Det er en oplevelse for alle sanser – og for alle aldre – at tage turen rundt om Isefjorden med de fire færger, som sejler på fjorden. Det kan blive en tur i et prisniveau, tempo og transportform du selv foretrækker.

Ta’ cyklen eller bilen
Turen langs fjorden kan tilbagelægges i bil eller man kan tage Fjordstien på cykel rundt om Isefjorden med den smukke, afvekslende natur med kilometerlange sandstrande, skove samt landskaber med herregårde, kirker, hyggelige landsbyer og fine købstæder. Vandet krydses med de små færger ved Orø, Rørvig, Kulhuse og Hundested.

Mange oplevelser i Holbæk
I Nordvestsjællands største handelsby, Holbæk finder du et hovedstrøg med mange små hyggelige cafeer, butikker og grøntboder. I Holbæk er der mulighed for at snuppe sig en dukkert fra den lille bystrand eller fra søbadet Venedig, hvor der er vandrutsjebane, vandtrampolin og meget andet til glæde for børn og barnlige sjæle. Ønskes der lidt mere luksus er Holbæk et af de få steder, der tilbyder Hamam Tyrkisk bad i et unikt bademiljø med udsigt over fjorden.

Nyd ø-atmosfæren
Man kan gøre holdt på Orø og opleve ø-atmosfæren. På Orø er der mange hyggelige steder og rig mulighed for at nyde naturen uforstyrret. Selvom øen er lille, er her mange steder at overnatte eller holde et hvil og købe en forfriskning eller en bid mad.

Ta’ turen i ét hug eller ta’ det med ro
Man kan vælge at tage hele turen rundt om Isefjorden på en enkelt dag. Eller man kan tage det stille og roligt og besøge nogle af de mange attraktioner, som denne del af Sjælland har at tilbyde, her i blandt Sommerland Sjælland, Andelslandsbyen Nyvang, de flotte sandstrande, museerne m.m.

Der er rige muligheder for at overnatte på ruten, for der er både hotel, kro, campingplads, vandrehjem, bed and breakfast, eller du kan benytte shelters og naturcampingpladserne langs ruten.

Hele turen rundt om fjorden er på ca. 100 km og med en færgebillet til alle fire færger som gælder fra april til oktober, er der også mulighed for at tage turen i mindre “bidder” – f.eks. som weekend-ture.

Se mere på www.4faerger.dk og visitholbaek.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12345